Botox

Hvad er Botox?
Botox er et lægemiddel, der indeholder det aktive stof botulinumtoksin type A, og det bruges til at reducere og glatte rynker, der dannes som følge af gentagne muskelbevægelser i ansigtet. Det virker ved at blokere nerveimpulser til musklerne i området, hvor det injiceres.
Når Botox injiceres i små mængder under huden, virker det ved at hæmme frigivelsen af neurotransmitteren acetylcholin i de motoriske nerveender, der styrer musklerne. Dette forhindrer midlertidigt musklerne i at trække sig sammen og skabe rynker eller folder i huden.
Typisk bruges Botox-behandling til områder som panden, øjenområdet (kendt som “kragetæer”), og imellem øjenbrynene for at reducere rynker og fine linjer. Resultaterne af Botox-behandlingen kan op til 3 måneder. For at opretholde resultatet skal behandlingen gentages.
Det er vigtigt at bemærke, at Botox-behandlinger kun påvirker de specifikke muskler, der er blevet behandlet, og det påvirker ikke andre muskelgrupper i ansigtet. Det er derfor en målrettet og præcis metode til at opnå en mere friskt udseende, uden at miste ansigtets naturlige bevægelser.

Hvad består Botox af?
Botox er et lægemiddel, der indeholder botulinumtoksin Type A. Dette toksin produceres af bakterien Clostridium botulinum. Toksinet isoleres og renses fra bakteriekulturen, hvorefter det bliver fortyndet for at opnå den ønskede effekt i rynkebehandlingen.

Bemærk at der er forskel på dynamiske rynker (Når musklen trækker sig sammen og rynken træder frem) og statiske rynker (blivende rynker som er bygget op over tid og som ikke forsvinder når musklen er lammet).
De statiske rynker forsvinder ikke ved brug af botox behandling men vil forbedres over tid ved gentagende behandlinger med botox.

Hvordan udføres en Botox behandling?
Før din behandling kan starte skal du konsulteres af klinikkens ansvarlige læge hvorefter der skal være minimum 48 timers betænkningstids
Der vil inden din behandling blive taget billeder til journalen.
Området/områderne som ønskes behandlet vil blive sprittet af hvorefter musklerne markeres med en tus.
Botox sprøjtes ind i de givne muskler med en meget tynd engangssprøjte. Nålen på sprøjten er meget tynd hvilket giver dig mindst mulig gener.

Efter din botox behandling er der nogle forholdsregler, du bør følge de første timer og dage for at maksimere behandlingens effektivitet og undgå komplikationer:
Undgå at gnide eller massere det behandlede område: Dette skyldes, at Botox er blevet injiceret i musklerne, og ved at undgå at gnide eller massere området undgår du utilsigtet spredning af Botox til andre områder og opretholder præcis dosering i det behandlingsområde.
Undgå makeup og cremer på området: For at undgå infektioner og irritation bør du undgå at anvende makeup og cremer på det behandlede område i de første timer efter behandlingen.
Undgå at lægge dig ned: Det er en god idé at undgå at ligge fladt i de første timer efter behandlingen for at undgå, at Botox spredes til andre områder.
Undgå hård motion: Det anbefales at undlade hård motion på behandlingsdagen for at minimere risikoen for at øge blodgennemstrømningen i det behandlede område, hvilket kan påvirke virkningen af botox

Efter 14 dage har du mulighed for at komme til en kontrol hvor det vil vurderes, om du har opnået den ønskede effekt.
Da vi alle er individuelle kan der være behov for en større dosis botox for nogle mennesker.
Der gives gratis Touch-up efter 14 dage dog indenfor 3 uger (Kan ikke kombineres med andre tilbud).
Hvis der er behov for yderligere Touch-up vil prisen være 200 kroner pr. område

Hvilke områder kan behandles med botox?
De mest populære områder der behandles med botox er mellem brynene (glabella), panderynker, smilerynker (kragetæer) og øjenbrynsløft.
Dog kan man også behandle tyggemusklen hvos man har et meget bredt ansigt. Ved at behandle tyggemusklen vil denne trække sig sammen og ansigtet vil syne smallere.
Som bonus info kan man afhjælpe tandskæring ved denne behandling der må dog ikke behandles på denne indikation i kosmetiske klinikker.
Herudover kan man lave et læbeløft med botox, behandle nedadvendte mundvige (Sur mund) samt kæbelinje og hals for en opstrammende effekt.

Hvor længe holder botox?
Effekten af Botox-behandlingen varierer fra person til person og kan i gennemsnit vare op til 3. Dette betyder, at musklerne gradvist vender tilbage til deres normale aktivitet, og rynkerne gradvist vil vende tilbage. For nogle kan effekten vare længere, mens det for andre kan være kortere.
Det er vigtigt at forstå, at varigheden af Botox-behandlingen ikke kan garanteres, da det er individuelt og afhænger af flere faktorer, herunder stofskifte, livsstil og muskelaktivitet.
I sjældne tilfælde kan kroppen danne antistoffer mod Botox, hvilket kan resultere i, at behandlingen ikke virker eller har en meget kortvarig effekt.
For at opretholde en optimal effekt og forhindre dybere rynker i at danne sig igen, anbefales det typisk at gentage Botox-behandlingen 3-4 gange om året eller når musklerne begynder at bevæge sig igen. Resultater fra videnskabelige studier tyder på, at effekten af Botox kan vare længere efter hver behandling, muligvis på grund af svækkelse af musklerne eller ændringer i mimikken.

Obs
Alle som behandles med Botox skal minimum 48 timer forinden konsulteres af vores læge.

Vælg en af vores Botox behandlinger

Botox

Panderynke

Botox

Rynke mellem brynene

Botox

Brynløft

Botox

Smilerynke

Botox

Tandskæring

Botox

Læbeløft

Botox

V-shape

Book tid her

Åbningstider

Mandag 09.00 – 15.00
Tirsdag 09.00 – 16.00
Onsdag 11.00 – 20.00
Torsdag 09.00 – 15.00
Fredag 09:00 – 17.00
Lørdag 11.00 – 14.00
Søndag Lukket

Se vores priser